همزمان با پرواز خفاش موهای بال آن با توجه به جریان هوا تغییر می کند
طراحی هواپیماهای آینده با الگوبرداری از خفاش ها
شاید
روزی فرا برسد که با الگوبردای از حسگرهای طبیعی بال خفاشها، نسل جدیدی از
هواپیماها و پهپادها ساخته شود که احتمال برخورد مرگبار آنها با موانع به
حداقل برسد.
پرواز
خفاشها به عنوان پستانداران پرنده ای که در شب هنگام سر از آسمان در می
آورند از آنچنان دقت و مهارتی برخوردار است که همواره مایه حیرت و شگفتی
محققان بوده است. خفاش ها در حالی که با سرعت زیادی پرواز می کنند
کوچکترین برخوردی با موانع ریز و درشت پیش رویشان ندارند.
به
تازگی گروهی از دانشمندان دانشگاههای جان هاپکینز، کلمبیا و مریلند موفق
به کشف یک از رازهای این شگفتیه خفاش ها شده اند. کشف این راز مهم به
طراحان و مهندسان این امکان را می دهد تا در آینده ای نه چندان دور بال و
بدنه هواپیماها و پهپادها را به گونه ای طراحی کنند که کمترین احتمال را در
برخورد با موانع پیش رو داشته باشند.
خفاش ها کوچکترین برخوردی با موانع ریز و درشت پیش رویشان ندارند
دانشمندان این دانشگاهها دریافت کننده های حسی بال خفاش قهوه ای را مورد تجزیه و تحلیل دقیق قرار داده و در عین حال متوجه ساختار جالب توجه دریافت کننده های حسی دیگری شدند که در محل رویش موهای بال پرنده قرار دارند. همزمان با پرواز خفاش، موهای بال آن با توجه به جریان هوا تغییر می کند و در همین حال دریافت کننده های موجود در محل رویش موها تغییرات به وجود آمده را دریافت کرده و به جانور در تنظیم درست مسیر پروازی کمک می کند. نکته حیرت انگیز این است که تمامی این رویدادها تنها در کسری از زمان صورت می گیرد.
اکنون
دانشمندان در نظر دارند د نسل جدید سیستمهای پروازی و هواپیما ها را را با
الگوبرداری از این شگفتی طبیعی ارایه کنند تا حوادثی نظیر برخورد هواپیما و
پهپاد به کوه یا سایر موانع پیش رو به حداقل برسد.
منبع : mehrnews.com
از دست رفتن قدرت حافظه که مرحلهای طبیعی از پروسه بالا رفتن سن است، نباید با بیماری آلزایمر اشتباه گرفته شود و در مردان به خصوص بعد از سن 40 سالگی سریعتر از زنان اتفاق میافتد.
پزشکان در این مطالعه به بررسی ساختار مغز و فعالیت آن در 1246 فرد 30 تا 95 سال با عملکرد شناختی طبیعی پرداختند. طبق مطالعه انجام شده قدرت حافظه به طور کلی برای مردان این میزان افت با سرعت و شدت بیشتری اتفاق میافتد و علت این پدیده به طور دقیق مشخص نیست.
دکتر «کلیفورد آر جک جی آر» از مایو کلینیک گفت: کاهش قدرت حافظه، وضعیتی است که برای تمامی افراد اتفاق میافتد. همچنین از آنجایی که این افت و روند رو به افول در قسمتهای دیگر بدن هم اتفاق میافتد و نمیتوان مغز را از این قاعده مستثنی کرد.
علاوه بر این همانطور که در مطالعات پیشین هم مشخص شده بود مردان نسبت به زنان در تستهای ذهنی کلامی عملکرد ضعیفتری دارند. همچنین انباشت آمیلوئید در مغز که فاکتور اصلی در بیماری آلزایمر به حساب میآید به طور نسبی در افرادی که کمتر از 70 سال سن عمر دارند، پایینتر است اما پس از این سن احتمال بروز این حالت در مغز بیشتر میشود.
برخی نوشیدنیها باعث تقویت مغز شده، این نوشیدنیها تولید خاص یک شرکت ویژه نیست، بلکه نوشیدنیهای طبیعی است که مصرف آن برای سالم نگه داشتن مغز توصیه میشود. نوشیدنیهای شیرین برای قلب مضر است و به مرور زمان مشکلات عصبی ایجاد میکند که روی حافظه و تمرکز تأثیر میگذارد. نوشیدنیهای حاوی مواد شیرینکننده و رنگ مصنوعی برای مغز سمی است و در نهایت روی قدرت شناخت افراد تأثیر منفی میگذارد و از طرفی این مواد سرطانزا و جهشزاست.
برای تقویت حافظه انجام بازیهای فکری و مصرف این نوشیدنی ها توصیه میشود:
این میوه سرشار از آنتی اکسیدانهای منحصر به فرد است که علاوهبر بهبود حافظه، قدرت شناختی فرد را نیز افزایش میدهد. نوشیدن روزی یک لیوان آب انار مفید است.
چای
چای سیاه یا سبز، در تقویت عملکرد مغز موثر بوده و علاوهبر تقویت حافظه باعث افزایش روند تولید سلولهای مغز نیز میشود. چای سرشار از آنتیاکسیدان است.
چای دارچین و زردچوبه
دارچین حاوی دو نوع ترکیب پروآنتوسیانین و سینامالدئید است که میزان پروتئینهای T در مغز را کاهش میدهد. پروتئینهای T رسوب مغزی ایجاد میکند که در بیماری اختلال حافظه نقش دارد.
زردچوبه بهعلت داشتن ماده فعال به نام کورکومین مانع از پیشرفت این اختلال میشود. برای کسب نتیجه مطلوب مقدار کمی روغن زیتون نیز به این نوشیدنی اضافه کنید. روغن زیتون حاوی ترکیبی است که از ابتلا به آلزایمر پیشگیری میکند.
آب معمولی
علاوهبر این که ۷۰درصد بدن انسان را آب تشکیل میدهد، برای دفع سموم و حفظ شادابی پوست، بدن نیاز به آب دارد. از همینرو زمانی که بدنتان دچار کمبود آب میشود، نمیتوانید درست فکر کنید و دچار سردرد میشوید.
آب سیب، هویج و چغندر قرمز
نوشیدنی مخلوط این سه ماده، سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامینها و موادمعدنی است. چغندر، میزان تولید اکسیدنیتریک را در مغز افزایش میدهد و گردش خون را بهبود میبخشد. هویج حاوی بتاکاروتن است که نه فقط برای چشم مفید است، بلکه از استحاله مغز نیز جلوگیری میکند. سیب از بروز بیماری استحاله عصب از جمله آلزایمر پیشگیری میکند.
شیر نارگیل
همهی مواد موجود در نارگیل برای بدن بهویژه مغز مفید است. اختلال حافظه را میتوان با مصرف این نوشیدنی به تأخیر انداخت. این نوشیدنی علاوه بر ایجاد تعادل الکترولیتها، ویتامینها و موادمعدنی، روند خونرسانی به مغز را بهبود میدهد.
حفظ تعادل به سه مدار دید، حس عمقی و سیستم دهلیز مربوط می شود
ارتباط بین سلامت مغز و 20 ثانیه ایستادن روی یک پا
- نمی توانید ۲۰ ثانیه روی یک پا بایستید؟ این چه ارتباطی با مغز شما دارد؟
آیا می دانستید که میزان توانایی شما برای ۲۰ ثانیه ایستادن بر روی یک پا می تواند نشان دهنده سلامت مغز شما باشد. اگر نتوانید این کار را انجام دهید، شاید با خود فکر کنید که این مسئله با عدم تعادل ارتباط دارد. این دقیقاً همان چیزی است که یک تحقیق جدید به آن رسیده است.
محققان دانشگاه کیوتو ژاپن از حدود
۱۴۰۰ فرد (با سن متوسط ۶۷ سال) خواستند تا به مدت ۶۰ ثانیه، روی یک پا
بایستند و چشم خود را باز نگه دارند. هر کس این کار را دوبار انجام داد و
زمان بیشتر برای او ثبت شد. پس از آن، محققان مغز هر فرد را با استفاده از
MRI بررسی کردند.
محققان
دریافتند کسانی که به سختی می توانستند ۲۰ ثانیه روی پای خود بایستند، به
بیماری عروق کوچک مبتلا بودند؛ با این حال این افراد علائم خاصی نداشتند.
بیماری عروق کوچک با سکته مغزی، زوال عقل و حتی پارکینسون ارتباط دارد.
در بین افرادی که نتوانستند تعادل خود را حفظ کنند، ۱۵ درصد دارای یک
ضایعه مغزی کوچک، ۳۰ درصد دارای دو ضایعه مغزی کوچک، ۱۶ درصد دارای یک رگ
مغزی مسدودشده و ۳۵ درصد دارای دو رگ مغزی مسدود شده بودند. علاوه بر این،
کسانی که کمتر از همه توانستند تعادل خود را حفظ کنند، دارای پایین ترین
سطح عملکرد ذهنی بودند.
ایستادن بر روی یک پا چگونه می تواند نشان دهنده سلامت مغز باشد؟
به گفته ژوزه بیلر، دکتر عصب شناس، حفظ تعادل به سه مدار حسی اصلی مربوط می شود: دید، حس عمقی (درک شما از موقعیت بدن) و سیستم دهلیزی (گوش داخلی و …). اگر دروس دبیرستان خود را به یاد داشته باشید، می دانید که این مغز است که هر سه این مدارها را کنترل می کند. بنابراین، هر گونه ناهماهنگی بین این مدارها همچون ناتوانی در حفظ تعادل، نشان دهنده آسیب مغزی است.
پس آزمایش تعادل را انجام دهید تا
متوجه شوید که عملکرد مغزی شما در چه حدی است. به گفته ژوزه بیلر، اگر
نتوانستید ۲۰ ثانیه یا بیشتر تعادل خود را حفظ کنید، احتمال ابتلا به
بیماری های مغزی و زوال ذهنی در شما افزایش می یابد. در این صورت، حتما با
پزشک مشورت کنید.
منبع : baghdaroo.com
دانشمندان دریافتهاند که سیب به طور قابل توجهی در زنان بعد از یائسگی که بیشتر در معرض ابتلا به حملات قلبی و سکته هستند، سطح چربی خون را پایین میآورد. مصرف میوهها در طول شش ماه، سطح کلسترول خون شرکتکنندههای این تحقیق را تا یک چهارم کاهش داد. بیشترین کاهش در لیپوپروتئین با چگالی کم که همان «کلسترول بد» نامیده میشود دیده شده است که شریانهای خون را مسدود کرده و خطر ایجاد لختههای خون نزدیک به قلب و مغز را افزایش میدهد.
یافتههای این تحقیق که توسط تیم
تخقیقی دانشگاه ایالتی فلوریدا انجام گرفته است، شواهد و مدارک قبلی درمورد
فواید سیب برای قلب را تایید میکند. اما آخرین تحقیق در این رابطه نشان
میدهد که خوردن سیب میتواند برای آنهایی که در معرض بالاترین خطر هستند
هم مفید باشد.
حدود ۴۵ درصد از زنان بریتانیایی از
بیماری قلبی یا سکته رنج میبرند و این یکی از متداولترین علل مرگ در میان
زنان یائسه است. به نظر میرسد زنان تا زمان یائسگی دربرابر ابتلا به
بیماری قلبی نوعی مصونیت دارند و میزان این بیماری در زنان در مقایسه با
مردان، یک سوم است. اما از سن ۵۰ سالگی به بعد، احتمال بروز آن به شدت بالا
میرود.
محققان میخواستند ببینند که خوردن دو عدد سیب به صورت روزانه میتواند تاثیری بر خطر ابتلا به بیماری قلبی داشته باشد یا خیر.
برای
این منظور، آنها از ۱۶۰ زن که در دوران یائسگی خود به سر میبردند استفاده
کرده و از نیمی از آنها خواستند که ۷۵ گرم سیب خشک -- معادل دو عدد سیب
تازه متوسط -- در روز مصرف کنند. برای مقایسه از نیم دیگر این زنان خواسته
شد که به همین میزان از آلو استفاده کنند. از هرکدام از شرکتکنندهها به
مدت یک سال هر سه ماه یکبار آزمایش خون گرفته شد.
مصرف دو عدد سیب در روز احتمال بروز سرطان روده را در افراد بزرگسال کاهش می دهد
نتایج این تحقیق که در ژورنال آکادمی تغذیه و دیابت به چاپ رسید، نشان میدهد که بعد از گذشت سه ماه سطح کلسترول خون گروهی که سیب میخوردند تا ۹ درصد و سطح کلسترول LDL آنها تا ۱۸ درصد کاهش یافت. بعد از گذشت شش ماه، این کاهش حتی بیشتر شد، طوریکه کلسترول کلی آنها ۱۳ درصد و سطح LDL تا ۲۴ درصد کاهش پیدا کرد. در شش ماه بعدی تحقیق هم این کاهش همچنان ادامه داشت.
آلو هم تا حدی موجب پایین آوردن سطح کلسترول خون در شرکتکنندههای گروه دوم شده بود اما نه به اندازه مصرف سیب. محققان در گزارشی که از تحقیق خود ارائه دادند، عنوان کردند، «مصرف حدود دو عدد سیب متوسط در روز میتواند تا حد قابلملاحظهای سطح کلسترول خون را حتی ظرف سه ماه پایین بیاورد.»
در سال ۲۰۰۹، یک تحقیق که در کشور لهستان
انجام گرفت مشخص کرد که مصرف دو عدد سیب در روز احتمال بروز سرطان روده را
هم در افراد بزرگسال نصف میکند. و تحقیقی که توسط محققان دانشکده پزشکی
سنت جورج در لندن انجام گرفت نشان میدهد که عملکرد ریه نیز در مردان
میانسالی که در روز حداقل یک عدد سیب میخورند، تقویت میشود.
منبع : mardoman.net
یک مطالعه جدید نشان می دهد که دانستن تفاوت های میان این دو نوع چربی می تواند به مردم در کاهش وزن کمک کند.در عین حال چربی به عنوان یک عایق حرارتی عمل می کند و درجه حرارت بدن را ثابت نگاه می دارد. این لایه نازک از چربی بیشتر بر روی شکم و ران مشهود است؛ در افراد سالم چربی سفید بیش از 20 تا 25 درصد از وزن بدن را تشکیل می دهد. این در حالی است که فراوانی چربی قهوه ای کمتر است و این نوع چربی می تواند گرما تولید می کند و به این ترتیب با سوزاندن انرژی یا کالری می تواند یک بدن سرد را گرم کند.
از آنجاییکه چربی قهوه ای قادر به
سوزاندن کالری است، این نوع چربی یک نیروی مثبت برای کاهش وزن است. این در
حالی است که افزایش چربی سفید با کاهش وزن در ارتباط نیست بلکه با افزایش
وزن و چاقی در ارتباط است.
اکنون محققان راهکار ساده ای عنوان می کنند به این صورت که با اعمال یک کیسه یخ بر روی ذخیره های چربی سفید برای 30 دقیقه می توان روند سوزاندن چربی به اصطلاح قهوه ای و کاهش وزن را تحریک کرد. در این مطالعه محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کنتاکی در آمریکا به بررسی این موضوع پرداختند که آیا زمانیکه بزرگسالان در معرض سرما قرار می گیرند توانایی تبدیل چربی سفید به چربی قهوه ای را دارند یا خیر.
بافت چربی قهوه ای دفاع بسیار خوبی در برابر چاقی است. این بافت به بدن کمک می کند تا کالری های اضافی را به جای اینکه به بافت اضافی چربی تبدیل کند، بسوزاند. محققان با گرفتن نمونه هایی از چربی بیماران متوجه شدند که در نمونه های چربی شکم و ران در فصل زمستان علائم بیشتری از قهوه ای شدن دیده می شود تا در فصل تابستان.
محققان بر اساس نتایج حاصل از این
مطالعه حدس می زنند که درجه حرارت های سرد باعث تسهیل تبدیل چربی سفید به
قهوه ای می شود. به گفته محققان ، اعمال کیسه های یخ بر روی ذخایر چربی،
اثرات مشابه تبدیل چربی سفید به قهوه ای را به دنبال دارد. این مطالعه
همچنین نشان داد که اثرات مثبت قهوه ای شدن چربی بر اثر سرما در بیماران
چاق کمتر است.
به گفته محققان، نتایج حاصل از این مطالعه
نشان می دهد که التهاب می تواند از تبدیل چربی سفید به چربی قهوه ای
پیشگیری کند. با این حال، افزایش قرار گرفتن در معرض سرما می تواند به مردم
در کاهش وزن و کاهش مسائل چاقی کمک کند.
این مطالعه در مجله Endocrine Society's Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شده است.
منبع : irna.ir